domingo, 13 de abril de 2008

24 horas y jaipur

Sense adonar-te'n 24 hores a la India poden ser lo mes intens de la teva vida. Aixo es un no parar, i pa q t hagas una idea, aqui va una cronica:
Ahir despres de visitar el Taj a Agra, vam anar a dinar a Cal Tony, un restaurant d'un indi amb un nom tipical hindu. Entre koftas, massalas i lassis, se'ns aconsta aquest iaiu amb la seva "tenda" a cuestas. L'home te un jardi de flors i fa perfums artesanals. Al cap de 5 minuts el Marc i jo ja feiem olor a totes les flors del seu jardi i li haviem regatejat el preu d'una ampolla d'aroma d'opi (promocion 2x1 i te regalo una de loto).


Despres vam anar a visitar el fort de Agra q en teoria es gratis amb lentrada del Taj, pero na de na! aqui el guiri es guiri i lo paga todo! pero la vena catalana va aflorar i ho vam visitar per fora i au!
Per tornar al hotel vam llogar un cycleriksaw, era un altre iaio. Jo no confiava molt amb la seva forca pero el Marc si. Quan portava 10 metres pedalant va apareixer un altre colega iaio i a mi m va fer cambiar de cycleriksaw "same price same price". OK. El meu tenia mes fondo i anavem uns metrillos endavant del Marc, i sorpresa meva quan m giro i.. tachan! aqui el tenim! el nou ofici del Marc, conductor d'autoricksaw! jajajaja! i el meu que m veu riure i diu, ala! ara condueixes tu! jajaja!, si, si, molta gracia.. 2 minuts pedalant en plena pujada i de com vaig comencar a sentir "dame una P", como? "dame una R", "dame una I", "dame una N""dame una G una A una O y una S", "PRINGAOS!" Per sort vaig ser capac de sentir el que l'aturdiment del sol no m deixava veure i vaig deixar de petalejar. Nens, no us hi volgueu dedicar mai! Vam acabar pagant 10 rupies als iaius per haver-los portat un rato, vam deixar que cobressinuna comisio d'uuna tenda a canvi d'anar a mirar una mica, i ala, caminant cap a casa que aquest no s'aguanten els pets.

Un cop a l'estacio coneixem un indi que flipa quan li diem que no quedaven bitllets i que anem a 3a. Diguessim que 3a aqui es igual a: 5 o 6 persones assegudes on teoricament en van 3, motxilles a sobre el cap, a sota els peus, gent asseguda pel terra amuntonats, i crits, molts de crits a cada estacio. Jo crec que criden a les maletes, no vaya a ser que no sentin que baixen i es quedessin dins el tren. Pobretes.

El tiu viatjava en primera, pero buenu nosaltres per seguir en la linea, vam xuparnos 5 hores de les bones amb els seus recurrents retards. Sempre et queda pensar que aixi si que coneixes a fondo un pais...

Ja sigui pq li vam fer per pena o gracia, vam fer bones migues ell i avui ens ha convidat a esmorzar a casa seva. Molt autentic. Mhan ensenyat tots els albums de boda de la mare, germana, germa i algun parent llunya, molt macu i molt tradicional tot. Ens han donat te i galetetes, ens han ensenyat la seva tenda de sucs i la seva pedra per fabricar hachis (aqui m entes com deuen ajudar al seu fill a milan). Una pregaria familiar, i amb el bindi al front i la pulsereta al canyell, m anat al palau de la cuitat, aqui us deixo uns raconets alucinants, mentre les hores sengueixen passant.


14 comentarios:

sison dijo...

Nois aquest KAPAYA cada dia va a mes.
Les fotos cada dia mes xules.
I vosaltres tambe.
Marc, quins ullets!!!!!
Petons de tots els de KAPAKI

Anónimo dijo...

Tica a la estrena de la escritura!

Reconec que no miro gaire sovint el vostre blog pq sem regira la panxa. Sem barreja un sentiment de alegria i rabia. Ja m'entendreu quan estigueu a casa, o al curro i us toqui seguir el magnific viatge d'alguns amics.
No us suporto. avui segur que ja no puc dormir pensant en beques i destins per poder agafar la motxilla un altre cop i desapareixer d'aquesta civilització asfixiant.
a part d'aixo, cada vegada que miro el vostre blog, el miro i remiro i rellegeixo.
mil petonS guapos!us odio tan...
ei, ja heu passat per l'experiencia de la paciencia d'enviar un paquet India-Espanya?
Hampi, interior tirant cap al sur, també és xulissim!
nena que torno a ser tieta!ja han nascut el bessons!jaja!
MUAAAAAAAAAAAA! testimo molt guapa!

Anónimo dijo...

si marc els teus ells a la foto son suspistosos, e mail per aclarar!!!
us agrada Jaipur? es xulo eh? llastima q potser ja hi fa calor perque quan hi fa fred es molt maco i per cert no se la Mir si encara esta tant forum , sembla q es dedica a la focaccia enterament.petons dels de kapalmitg

Anónimo dijo...

m he descuidat de dir que tots els "conductors" de rickshwa" que he conegut al rajastan son joves i guapo!!!!viva el rajastan

Anónimo dijo...

primer de tot aclarar q els meus ulls no estan afectats per ningun psicotropic.es la calor la soneta i suposo q el enamorament!
moltes gracies miriam per l assistencia del blog 24 hour.
judit,testimo molt-ju(jo tambe encara q no et conec gaire)
ala, petons a tots i a totes sobretot a totes!

ex koala mir dijo...

De res!

Boníssima la història i la foto del cycleriksaw !!!

Us vaig trobar l' altre dia ... el Hard Rock no és el mateix sense vosaltres ;)

Petons

Unknown dijo...

la riam vol dir que us va trovar a FALTAR !!!!

ex koala mir dijo...

Shi

^_^

Rubén dijo...

Guarrriiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Por finnnn, Helga me pasó el otro día esta dirección!!! acabo de leerme tu último día y creo que, aparte de sueño, no cabe nada más en este cuerpo, la envidia lo ha llenado todo...

Pues eso, que veo que os lo estáis pasando en grande, y ya me han dicho que te vuelves prontito (relativamente hablando), madre mía como echarás de menos unas bravas, unas olivas y una birra de categorida...

Besitos.

Anónimo dijo...

ei davide al habla! pss pssssss psssss
buenos dias por aqui cada dia que pasa los dias son mas soleados cada vez se ven mas las camisetas de manga corta...
un abrazo fuertoteeee!!
buena onda wueeeeei

sison dijo...

Riam, k nui,... dons jo sonsi o isnos o nosis o...
no, no riam i k nui que us veig, sosin NO!!!!!

Anónimo dijo...

hola a totes! ja puc entrar al bloc tenia problemilles tècnis. Xurris....que ja fa una setmana que no pujeu res al blog per on esteu que no teniu conexió...trobem a faltar la vostra crònica, volem foticos que us anyorem molts, mil sitos.

Anónimo dijo...

Ei que sóc la MARIBEL! mamita.

Anónimo dijo...

sison? que parles rajastaniano?